www.rum46.dk
Rosta Fenster: Hvor dansk skal man være for at være dansk?
01 Okt, 2006 -
31 Okt, 2006
Barbara Katzin
Vinduesudstilling

Klik på billedet og se flere billeder
Hvor dansk skal man være for at være dansk? ROSTA fenster v. Barbara Katzin.
rum46 præsenterer i oktober og på kulturnatten ROSTA-fenster Hvor dansk skal man være for at være dansk af den dansk-amerikanske kunstner Barbara Katzin. I vinduet ud mod gaden møder du en foto-installation, der viser en række børn omgivet af "danske" fødselsdagsrekvisitter. Børnene er danskere med afrikansk baggrund, og føler sig som danske, men alligevel accepteres de måske ikke som sådan.
"Hvor dansk skal man være for at være dansk" følger op på Barbara Katzins tidligere arbejde med problematikker, der vedrører nyankomne og fastboende udlændinges forhold til det danske samfund/folk og omvendt. Vinduesudstillingen kan ses både om dagen og om natten.

I hver måned i 2006 præsenterer rum46 et vinduesværk kaldet ROSTA-fenster, der på forskellig vis kommenterer propagandakunst og relevante sociale eller politiske problemstillinger. ROSTA-fenster fungerer som en installation ud ad til – i det offentlige rum, der møder den tilfældigt forbipasserende på gaden med et vedkommende budskab. Med principperne bag ROSTA-fenster, ønsker rum46 at sætte forskellige aktuelle problemstillinger på dagsordenen, ganske som de originale ROSTA-fenster plakater.

ROSTA-fenster har indtil nu præsenteret værker af Share Your Country, Selvsving, Jacob Nielsen, EuroMayDay og Joaquin Zaragoza og Claus Ejner, KULTURBUREAU, Swop Network Project og Speak Up! magazine. Værkerne spænder fra tvetydige billedudsagn, til aktivistisk og politisk dokumentar over det humoristisk filosoferende. I modsætning til de oprindelige ROSTA-plakater er der ikke et samlet politisk budskab, snarere kommenterer værkerne forskellige uligheder i vores samfund på det individuelle, det politiske og det eksistentielle niveau.

Venlig hilsen
Udstillingsstedet rum46
Studsgade 46, st. tv.
8000 Århus C
Tlf. (+45) 8620 8625
www.rum46.dk

rum46 er støttet af Århus Kommunes Kulturpuljer.RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46